Jodå, visst är det skillnad.

Vänjer mig aldrig vid allt detta kvinnohat. Det jag just idag tänker är att min sambo, som är en man, spelar en hel del Xbox och är väldigt bra på de få spel han utöver. Han byter för skojs skull ibland till en kvinnlig karaktär. Och då brakar helvetet löst.

Inte okej att vara kvinna med skills

När han är en manlig karaktär får han ”invites” och massor av spelare vill spela med honom. Han får höra hur skicklig han är osv.

När han byter till en kvinnlig karaktär med exakt samma skills och poäng, då… Andra spelare håller sig på avstånd, han får motta hat och hot. Blir kallad fitta, är ”värdelös” och ”har bara tur”. Ska våldtas, gärna av en grupp män.

Hot om våldtäkt och mord

Som man får han uppleva hur det är att vara kvinna i spelvärlden. För tjejer som spelar får ta emot våldtäktshot och dödshot. Både digitalt och på papper. Det finns alltså män därute som sätter sig och klipper ut tidningsbokstäver som de klistrar upp på ett papper och skickar hem till kvinnliga spelare. Så mycket energi lägger de ner för att de är så fulla med hat mot kvinnor som har samma intressen som dem.

Det här är ju bara ett exempel. Det finns ju massor av kvinnor i olika sammanhang som får ta sånt här. Det räcker ju med att de är offentliga. Är det verkligen rimligt att det ska vara så här?

Spread the love

Kommentera

Stäng meny